Flămânzi de iubire

Aseară am privit un film despre care citisem că este genul de filme foarte romantice “ Before sunrise”. Evident că l-am privit impreună cu “EL” si din nou evident… mi-a placut filmul doar mie… Oricum, mă așteptam să-mi trezeasca emoții mai profunde, dar a fost ceva usor, poți să dormi bine după acest film și totuși vroiam să zic că mi-a deschis câteva paranteze despre dragoste, cateva idei, sugestii. Nu că aș învăța asemenea lucruri din filme, dar dacă tot ai pierdut niște ore din viața asta scurtă pentru un film cu 2 personaje, atunci aș prefera să mai reflectez puțin la cele vazute și auzite în film si să aleg ceva pentru mine.
Mă întreb dacă un cuplu s-ar plictisi unul de celalalt peste o perioada de timp. Am văzut cupluri care erau căsătoriți de mai mult sau mai puțin timp și care își duceau viața în comun de dragul copiilor sau de ochii lumii sau pentru sute de motive dar nu pentru sine. Si totuși să trăiești alături de o persoană iubită înseamnă că trăiești pentru sine ? Iarăși nu e corect… Nu vreau să ma pronunț ”pentru tot restul lumii”, dar eu cred că dragostea adevarată înseamnă un continuu sacrificiu, efort și speranță pentru a deveni cât mai bun în toate și pentru a face cât mai fericită persoana de lângă tine.
Pentru a fi înțeleasă mai bine: oare faptul că încerci să menții curățenia în casă, nu înseamnă o expresie a iubirii ? Sau dacă de fiece dată când gătești ții cont de preferințele celuilalt, apoi de ale tale și te strădui să-ți iasă cât mai bine sau să-ți iasă anume așa cum îi place lui, înseamnă oare asta o dovadă de iubire ?
În fiecare zi mă gândesc ce aș putea face ca să obțin și mai multă iubire…, se chiamă aceasta egoism ? sau mai degrabă este un scop al vieții noastre programat în fiecare cromozom care a evoluat sau a fost creat de o forță supremă. Da, alături de autodistrugerea pe care o poartă fiecare ființă umană în sânge, este și speranța, și dragostea. Dragostea tot este speranță, puțin mai egoistă fiindcă atunci cînd donează atât de voluntar servicii, atenție, dragoste, timp, suferință, copii și încă multe altele de fapt toate acestea își au scopul lor, își așteaptă o răscumpărare, un feed-back. Undeva.., în adâncul conștiinței așteaptă să fie răsplătite cu și mai multă dragoste…
Tot ce facem în viață pentru o anumită persoană, cu sau din dragoste, este pentru a primi și mai multă dragoste. De unde vine această dorință ? din speranță sau din autodistrugere ?, pentru că dacă răspunsul așteptat întârzie să vină sau nu apare deloc, totul începe să se transforme în dezamăgire, fluturașii în viespi… Este ceva atât de subtil între speranță si disperare…
Si totuși „ Speranța ….. ultima” rămâne doar să păstrăm ceea ce avem mai bun și mai scump, rămâne doar să muncim zi de zi pentru a fi iubiți și mai mult, pentru a primi și a da iubire în continuare.

You may also like...

9 Responses

 1. dulciki spune:

  …de multe ori sacrificăm orice p/u persoana de alături, iar el nu observa…ba chiar poate să îți reproșeze că te gîndești la sine…am trecut prin unele situații expuse de tine și știu cum e… :(

 2. Anonymous spune:

  Bună Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

 3. Adna spune:

  Sacrificiul inseamna dragoste,nu pot sa nu se contopeasca.E ca si cum ai avea o halba de bere in fata ochilor si ai gusta spuma.Odata trezita berea nu o mai savurezi cu aceeasi patima.Intretinerea dragostei revin amandorura,nu numai unui singur individ.Oboseala,rutina,stresul imbratiseaza omul prea preocupat de castigul si efortul crearii unui confort necesar unei vieti de familie.Femeia are viziuni mai complexe,ar trebui sa stie sa atraga,sa manipuleze sentimentele barbatului in asa fel incat o banala cina sa se transforme intr-un joc al seductiei.Vizionarea unui film ne pune pe ganduri uneori ne alerteaza in legatura cu ceva sau lipsa acelui”ceva”dar nu ar trebui sa te ingrijoreze ci doar sa te motiveze sa continui sau sa retusezi anumite momente,sentimente nu sa fugi de ele.Pe scurt savurati berea cat e proaspata!:)

 4. iulika spune:

  Desi am vrut sa scriu un articol optimist, nu stiu de ce majoritatea il interpreteaza invers. Poate e de la faptul ca am mentionat ca Lui nu i-a placut filmul, dar asta nui mare lucru, pentru mine nu a fost deloc ceva care ar fi putut sa ma supere.
  Desigur ca fiecare intelege in felul lui ideile mai mult sau mai putin realiste despre care am vorbit, dar cel mai bine m-a inteles anume El, cel mare ma cunoaste cel mai bine.
  Nu am vrut sa conving pe nimeni, doar am deschis cateva intrebari si o ideie optimista dupa parerea mea: faptul ca ceea ce facem pentru persoana iubita, fie el sacrificiu sau nu, este pentru a primi inapoi mai multa iubire.

 5. Admin spune:

  Si eu ti-am spus ca vreu o comedie in seara aia. Azi esti pregatita pentru film? :)

 6. iulika spune:

  Deja a devenit o traditie sa privim filme seara :), si de fiecare data vrea comedie, doar ca asteapta sa o caut si sa-i pun subtitrare eu. Stiti care e rezultatul?, nu prea are parte de comedii, in cel mai bun caz de comedie romantica, in rest drame, triller, crime, aventura…

 7. igor spune:

  Cred ca esti prea materialista, si incerci sa analizezi dragostea din prisma practicii, nu te impune si nu te programa la esec, fii libera in emotii in dragoste daruieste totul si iarta totul nu te opri in loc si nu sugruma emotiile ce apar. Traeste viata la maxim ca cum ai descarca o baterie de energie nuti fie frica nu te vei epuiza niciodata si din contra te vei incarca cu o energie mai pozitiva si inca mai puternica, dupa care vei afla dragostea inca mai profunda…nu exista autodistrugere,,,exista jertfa prin suferinte…trebuie sa treci si sper mult ca o sati reuseasca! Incearca simplu sa iubesti fara prejudecati.

 8. anna spune:

  frumos…m-a pus pe ganduri .. totusi eu cred ca necesitatea asta acuta de dragoste care este de esenta fiintelor omenesti, nu reprezinta altceva decat egoismului uman exprimat in forma cea mai rudimentara – dragostea de sine… cred ca nici un om nu iubeste un alt om in mod absolut, cu uitare de sine … de fapt exista o singura forma de iubire – iubirea fata de propriul tau ”eu” – celelalte sentimente pe care le exprimi fata de oamenii din jurul tau nu sunt decat o proiectie a acestei iubiri … sau altfel spus e vorba despre o singura iubire, unica (de sine), care se intretine prin oglinidirea in iubirea celorlate iubiri… adica, ne iubim pe noi iubind pe altii… te iubesti pe tine iubind pe el , iar el se iubeste pe sine iubindu-te pe tine, fiecare reprezinta unul pentru altul oglinda in care se reflecta iubirea de sine … iubirea suprema/ ideala se realizeaza numai atunci cand nu mai exista aceasta disociere de Eu-uri – al tau si al lui…adica, ca sa ajungi la un astfel de iubire ar trebui sa ai forta supraumana de a transcende constiinta de sine, de a te debarasa de tine insati, iar aceasta detasare suprema sa fie reciproca si simultana… dar cred ca o astfel de iubire e incompatibila cu materialitatea vietii, putandu-se realiza numai prin moarte …

 9. Anonymous spune:

  Sunt pentru partea buna si frumoasa a lucrurilor. Pasiuni ceosetate: faci si bine si frumos, asa este parerea mea despre tine din cele citite si vazute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *